Rss Feed

Linssipyörykät, joista tuli hitti

September 25, 2011 by Hanna-Mari

Näitä linssipyöryköitä on testattu E:n kaveriporukassa useaan otteeseen, ja hyvin maistuvat. Pienen sormiruokailijatyypin on helppo käsitellä pyöryköitä, ja linssien ansiosta ruoka on täyttävää kamaa.

Sekä pienille että isoille tyypeille lisukkeeksi sopivat esimerkiksi uunijuurekset. Aikuisille vinkiksi: kermaviilin sekaan murskattua fetajuustoa, mustapippuria sekä ehkä hiukan persiljaa, ja hops, dippi palleroille on siinä. Reseptin annoksesta riittää ainakin kolmelle aikuiselle ja kolmelle lapselle.

 

Siellähän muhivat.

Linssipyörykät

2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 pieni kesäkurpitsa
rypsiöljyä
1,5 dl ohrahiutaleita (kaurakin kelpaa)
1 tl roseepippuria
1 tl paprikajauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
puolikas puntti persiljaa

Huuhtele linssit ja keitä ne kypsiksi. Valuta. Kuori sipulit ja porkkana, pese kesäkurpitsa hyvin. Silppua sipulit, raasta kesäkurpitsa ja porkkana. Kuullota kaikkia kasviksia öljytilkassa hetki.

Soseuta silppu sekä linssit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää sekaan ohrahiutaleet, mausteet ja pieneksi silputtu persilja. Muotoile massasta pyöryköitä ja paista ne 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Paistoaika riippuu pyöryköiden koosta, joten kannattaa tarkistaa tulosta maistamalla.


4 kommenttia »

 1. Katja says:

  Kyllä, hitti on! Meillä on aina linssipyöryköitä pakkasessa jemmassa siltä varalta, ettei ehdi/jaksa/pysty laittaa ruokaa tai että se laitettu ruoka ei maistu toivotulla tavalla. :) Lisäisin vielä etujen listaan, että linssipyöryköiden rakenne on vauvalle mieluisa ja helppo: mukava poimia käteen, helppo haukata ja mussuttaa. Kiitos reseptistä!

 2. Essi says:

  Kuulostaa hyvältä! Oletteko laittaneet ihan tavallista tomaattipyrettä? Kun kaikissa minun silmiin sattuneissa (=meidän kaapista löytyneissä) on suolaa. Määrä on kyllä niin pieni ettei sillä kai kauheasti väliä ole, mutta vinkit suolattomista tomaattipyreistä otettaisiin ilolla vastaan.

 3. Essi says:

  Jahas, heti tuon kysyttyäni huomasin kaupassa että ainakin tuubissa myytävä Pirkka tomaattipyre on ihan pelkkää tomaattia ilman suolaa. Eli siis menevät täälläkin kokeiluun.

 4. Mikko says:

  Hyviä olivat, kiitos reseptistä! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>