Rss Feed

Matkakuumetta ja -hämmennystä

September 21, 2011 by Hanna-Mari

E:n ekaan kunnon ulkomaanmatkaan (Ruotsin-risteilyä ei lasketa) on valmistauduttu muun muassa googlettamalla. Tunnetaanko sormiruokailua Italiassa? Miten siellä suhtaudutaan imetykseen?

Keskustelupalstojen asiantuntijat eivät petä. Asiallinen kysyjä, joka tiedusteli italialaisten suhtautumisesta ravintolassa imettämiseen, sai silmilleen saman tien lauman henkilöitä, jotka kertoivat, miten törkeää julkinen imettäminen on ja päivittelivät, miten äidit haluavat esitellä rintojaan tuntemattomille. Sormiruokailu Italiassa -haku vei vauvojen syömisaiheiseen keskusteluun, jossa joku “kymmenen vuotta Roomassa asunut joutui aina häpeämään suomalaisia lapsiperheitä ravintolassa” ja toinen toivoi, ettei “ikinä joudu samaan ravintolaan teidän porsastelevien penskojenne kanssa”.

Hohhoijaa, tästä sitä lähdetään pahennusta aiheuttamaan.


2 kommenttia »

  1. Essi says:

    Jokohan olette menneet? Täällä samanikäisen sormiruokailevan tytön imettävä äiti palautunut Rooman-reissusta eilen. Kokemukset lyhyesti: imetin missä sattuu (mm. fiinissä kahvilassa, Pantheonin pylväikössä jne), kukaan ei katsonut pahalla, ei oikeastaan katsonut ollenkaan (mutta suhtautuminen vauvaan oli ylipäätään erittäin positiivista kaikkialla, kaikki vastaantulijat kujertelivat beibille). Sormiruokailu ilmeisen vierasta: emme syöneet lapsen kanssa ulkona kovin usein ilman eväitä, mutta ne kerrat kun yritimme tilata vauvalle oman annoksen, varmistettiin meiltä moneen kertaan, emmekö tosiaan halua keittoa/sosetta. Ja suolattomuus oli Italiassa ilmeisesti ihan vieras juttu, tsekkasin läpi lähikaupan soseet, ja kaikissa 4 kk alkaen -purkeissakin oli suolaa. Ravintolan naistarjoilijat hämmästelivät, kun jouduin palauttamaan reilusti suolatun kanan keittiöön, että tosiaanko Suomessa tämmöinen käytäntö. Me mentiin melko pitkälti puurolla, mikromunakkailla ja hedelmillä, kun en jaksanut aina säätää. Mutta ihania olivat paikalliset hedelmät, tosi hyviä, Erinomainen reissu kaikkiaan, toivottavasti myös teillä.

    • Hanna-Mari says:

      Kiitos viestistä! Kiva kuulla, mikä siellä on ollut meininki, niin voi vähän orientoitua ennakkoon. Pari päivää vielä ja sit lähetään. Ja että suolaa vaan pikkuisille! Hullua kyllä, miten erilaiset käytännöt voi olla. Kerron kokemukset viimeistään reissun jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>