Rss Feed

Äidin ja tyttären helppo lounas

August 29, 2011 by Hanna-Mari

Tämä kastike/pataversio syntyy nopeasti vähistä aineksista ja maistuu esimerkiksi pastan kanssa. Kahdeksankuinen sormiruokailija veti tätä tänään ison lautasellisen (jonka pudotti lopuksi lattialle). Aikuishenkilö voi ripotella päälle suolaa, ehkäpä myös raastettua parmesaania.

Hyvin maistuu!

 

Tomaattinen tofu-parsakaalikastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
noin nyrkillinen parsakaalin kukintoja
puolikas paketti tofua
paketti tomaattimurskaa
1 rkl punaviinietikkaa
yrttejä (esim. Provencen yrttiseosta, tuoretta persiljaa)

Keitä parsakaalit puolikypsiksi. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli, varo polttamasta. Lisää parsakaalit ja pyörittele hetki. Kaada päälle tomaattimurska, kuutioitu tofu, etikka ja kuivatut yrtit ja anna muhia noin 15-20 minuuttia. Ripottele valmiin kastikkeen päälle tuoretta persiljaa.

Huom! Säilykkeitä ei suositella vauvaikäisille. En tiedä, mihin neuvolan suositus perustuu, mutta säilykepurkkien sisäpinnassa voi olla bisfenoli a:ta, samaa muovimyrkkyä, joka kiellettiin tuttipulloista aiemmin tänä vuonna. Tomaattimurskaa ja esimerkiksi lukuisia papuja saa onneksi tetrapakkauksissa.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>