Rss Feed

Sosetta sormiruokailijalle

August 1, 2011 by Hanna-Mari

M/S Gabriella, ravintola Food Garden, alkuilta: “Olisiko mahdollista saada tälle pienelle vähän kanaa ja joitain kasviksia pehmeiksi keitettyinä palasina, ei soseena?”. “Kyllä, kysyn keittiöstä”. “Ja siis pehmeinä palasina, ei sos–” “Kyllä, ymmärsin”.

Päästiin dippaushommiin.

Hetkeä myöhemmin: “Ai, nää tuli nyt sit soseena”. “Niin, näin minä ymmärsin?!”.

No, kananrinta oli viipaloitu nätisti pikku paloiksi, joten lievän huokailukohtauksen jälkeen sopeuduimme. Dippasin kanaa, mukana olleita riisikakunpalasia sekä ravintolan leipää soseisiin, karkeampaa parsaa hän mätti itse käsin ja koko pöytäseurue sai syödä rauhassa alkuruoista superihanaan jälkkäribuffetiin.

Oli eka kerta, kun ravintolassa syöminen ei tuntunut pelkästään kivalta ja luontevalta. Pöydissä oli valkoiset liinat. Annoin E:lle sosetta lusikasta, hän veti sitä jotenkin ihmeellisesti henkeensä (vaarallista tuo soseiden syöminen!), luin tilanteen väärin ja tarjosin vettä, jolloin tyyppi laattasi syliinsä. Äidin teki mieli kiskaista toinenkin lasi viiniä.

Loppupelissä kaikki meni kuitenkin hyvin. E söi kunnolla, tarjoilija kävi juttelemassa vielä mukaviakin ja ruoka oli hyvää. Lähdettyämme pöytään vaihdettiin puhdas, valkoinen liina. “Tää ei ollut meidän ainoa”, hymyili henkilökunta.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>