Rss Feed

Mustikkasotku, OMG

June 16, 2011 by Hanna-Mari

Pitäisikö sittenkin alkaa syöttää? Tämä ajatus oli aika vahvana mielessä tänä aamuna, kun E maisteli mustikkasosetta riisipuuronsa joukossa. Ja varsinkin loppusiivouksen yhteydessä. Tytön tukassa taitaa vieläkin olla mustikkaa…

Ja banaania kanssa.

Syöminen ei ollut hirveä hitti tänä aamuna, materiaalin levittely ympäriinsä sen sijaan kyllä. Tarjosin ekaa kertaa myös hiukan banaania, josta nähdäkseni ei päätynyt suuhun mitään. Hauska liiskattava se kyllä oli!

Testasin silikonista leivonta-alustaa neidin ruokailuliinana. Ei toiminut ihan täysillä, sillä E testaili mielellään sen kulmien rullaavuutta muun touhuilunsa ohessa. Mikäköhän tähän tarkoitukseen olisi paras vaihtoehto? Stokkella on olemassa oma, imukupeilla pöytään kiinnitettävä alustansa, mutta sitä ei tietääkseni saa neutraalina kuvattomana lainkaan. Ideana olisi, että tyyppi keskittyisi pöydässä vain ruokaan eikä oheisrekvisiittaan, mutta tiedä sitten, kuinka paljon kuvallisesta alustasta haittaa on.


5 kommenttia »

 1. Essi says:

  Meilläkin on tähän asti käytetty useimmiten tuommoista silikonialustaa, mutta se on vähän liukas ja palat ajautuu helposti sen ulkopuolelle. Harkitsin tämmöisen tilaamista, kun tässä olisi reunat: http://www.kokkiman.com/shop/haku/sivu1/prod__4019_Lékué%20musta%20matto%20reunoilla%2030%20x%2040%20cm
  Mutta samalla lailla tuostakin saa reunasta kiinni, jos sille päälle sattuu. Tiedä sitten mikä olisi hyvä.

  Kuvallisista alustoista on sen verran kokemusta, että meidän 5,5 kk neiti on yrittänyt poimia käsiinsä muumilautasen muumeja ja päärynäkuvioisen vahakangasliinan päärynöitä, kun ei juuri silloin ole ollut muutakaan tarjolla. Että kuviottomia meille kiitos.

  Meillä on tuolin alla pala kangaskaupasta ostettua muovia, siis niin kuin vahakangasliinaa mutta kirkasta. Kätevä kun sen voi kääriä reunoista nyytiksi ja viedä pussukan kylppäriin huuhdottavaksi. Mutta tuo Ikeankin homma vaikuttaa kätevältä kyllä!

  • Hanna-Mari says:

   Hmm, vaikuttaa kyllä kätevältä alustalta! Reunat olis tosiaan tarpeen. Tuossakin on kuitenkin se hyvä, että jos ei toimi, voi käyttää kotona sitten muuten. Ja arvelinkin, että kuvioidut alustat lähinnä villiinnyttää tyypit, kun pitäisi keskittyä ruokailuun :)
   Ja vahakangas – hyvä vinkki tuo pussukaksi kääräisy. Mietin, että kävisin ostamassa palan lähestyvää kesälomakiertuetta varten. Voidaan sitten siivota helposti jäljet isovanhempien nurkissa asustellessa.

  • Hanna-Mari says:

   Ja Essi, nyt tiedän tasan, mitä tarkoitit, kun parsakaalit hajoavat atomeiksi! Meillä on syöty sitä kahtena päivänä, tyyppi tuntuu tykkäävän tosi paljon, mutta sitä kamaa löytyy tosiaan ihan kaikkialta ruokailun jälkeen.

  • Marika says:

   Meillä ruokailualustana on ihan tavallinen tarjotin, jossa on reunat. Sen laitoin sinitarralla pöytään kiinni ja se pysyy.

   Ruokalappuna meillä toimii useinmiten ihan harsoliina, joka on sidottu niskantaakse. Se on tarpeeksi pitkä pitämään housutkin puhtaana (jos ne on sattunut jäämään jalkaan).
   Tai sitten Prismasta ostettu ruoka “mekko”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>