Rss Feed

Alkukesän pikniksalaatti

June 13, 2011 by Hanna-Mari

Uusia pikniksäitä odotellessa pitkästä aikaa resepti. Tämä salaatti syntyy alkukesän sesonkikamasta sekä kaikkeen aina sopivasta fetajuustosta. Mitat ovat silmämääräisiä – tarkoituksena on, että kutakin raaka-ainetta on suurin piirtein yhtä paljon.

Parsasalaatti

nippu vihreää parsaa, keitettynä ja paloiteltuna
vesimelonia palasina
keitettyä pastaa
pari ruokalusikallista pestoa
paketti fetajuustoa paloiteltuna

Sekoita pesto pastaan ja lisää muut ainekset. Nostele sekaisin ja nauti. Jos haluat ja ehdit, voit tehdä itse sitruunapestoa, joka sopii tähän sairaan hyvin. Siihen tarvitaan yhden sitruunan mehu, puoli desiä oliiviöljyä, puolikas puntti basilikaa, pari ruokalusikallista parmesaania raasteena sekä hiukan suolaa ja pippuria. Ainekset vedetään sauvasekoittimella hienoksi. Raikasta ja ihanaa, sopii myös hienosti italialaiseen perunasalaattiin perinteisen peston tilalle.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>