Rss Feed

Karkkipäivän aika?

February 19, 2012 by Hanna-Mari

Ystävä tiedusteli ksylitolipastillien sopivuutta lapselleen apteekissa. Osaako hän syödä karkkia, kysyi apteekintäti. Öö, hän on vähän päälle yksi. Emme ole kokeilleet.

Asian taivastelun jälkeen aloin miettiä, sijaitseeko tämä meidän lähipiirimme lapsiperhetodellisuus kuplassa, jonka ulkopuolella on täysin normaalia antaa vuoden ikäiselle karkkia. Eihän siinä, kukin tavallaan. Mutta yksivuotiaalle, joka ei edes tiedä, mitä karkit ovat? Eikö niiden voisi antaa herkutella vaikka rusinoilla? Mitä minä nyt en ymmärrä?


3 kommenttia »

 1. Mä sain vuosi sitten pääsiäisenä sanoa isälleni todella voimakkaasti, että lapsenihan ei TODELLAKAAN vielä syö suklaamunaa. Iso-A oli tuolloin täyttänyt juuri vuoden, ja ihan väkisin isäni olisi hänelle suklaata syöttänyt…
  Itse asiassa hän olisi antanut A:n maistaa jäätelöä jo edellisenä kesänä, jolloin A oli vasta muutaman kuukauden ikäinen. Kaikki eivät vaan tajua, ettei pienelle lapselle kannata suotta totuttaa makeaan ellei ole pakko…

  • Hanna-Mari says:

   Tässä on selvä sukupolviero. Me ollaan myös monta kertaa kerrattu, että ei, ei ole annettu jäätelöä (tämä kesällä reilusti ennen 10-kuissynttäriä), ja annetaan nyt vain niiden yllätyssuklaiden olla. Kerran E tosin löysi lattialle pudonneen karkin ja imeskeli sitä hipihiljaa sohvan takana, kunnes ympärille leijaillut hedelmäinen tuoksu paljasti :)

 2. Heta says:

  Kyllä, isovanhempien kanssa joutuu olemaan välillä tosi tarkkana! Karkkia meidän 1,5-v. ei ole saanut, paitsi suklaata maistoi jonkun kerran (oli hänen mielestään pahaa, sylki pois), ja se siitä. Ollaan pidetty sitä linjaa, että jos muut yhdessä herkuttelee jälkiruoalla tai kahvipöydässä, niin lapsikin saa halutessaan maistaa. Juuri samalla idealla, että turha tehdä herkuista mitään ylimaallisen ihmeellistä. Lisäainepommeja ja varsinaisia karkkeja pyritään kyllä välttämään viimeiseen asti, eli ei mitään syytä tarjota niitä lapselle, joka ei vielä niistä mitään ymmärrä! Xylitolipastillleja on annettu ruoan jälkeen vähän yli vuoden vanhasta asti, päiväkodista opittu tapa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>