Rss Feed

Kalaa ruotoineen, mikä ettei

February 19, 2012 by Hanna-Mari

Maistui.

Äskettäin kävi näin: äiti perkasi E:n minikokoiset muikut kokonaan ruodottomiksi. Tyyppi maisteli ruokaansa tyytyväisenä, nappasi äidin lautaselta yhden kokonaisen ja söi sen selkäruotoineen, evineen kaikkineen. Otti lisää, ehkä kuusi-seitsemän kalaa kaikkiaan. Siinä teille, kalapuikot!

Tätä ruokaa oli pakko tehdä pian uudestaan. Resepti on maailman helpoin, ja tuleepa käytettyä muutakin kalaa kuin lohta! Jos kalat ovat pikkuisia, ruodot saattavat tosiaan muhia niin pehmoisiksi, ettei niitä tarvitse vähän varttuneemman sormiruokailijan annoksesta edes poistaa. Harkintanne mukaan, kaverit.

 

Pienet uunikalat

  • 500 g muikkuja tai silakoita (päät ja suolet perattu pois)
  • 1/3 dl oliiviöljyä
  • yhden sitruunan mehu
  • kuivattua tai tuoretta tilliä

Huuhtele peratut kalat, ravista vesi pois. Laita uunivuokaan, ripottele päälle reilusti tilliä. Kaada öljyn ja sitruunamehun seos mukaan. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia-puoli tuntia kalojen koosta riippuen.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>