Rss Feed

Koodisana: vettä

September 17, 2011 by Hanna-Mari

Tahmatassun vesilasi.

Yhdeksänkuinen vauva tunnistaa muutamia sanoja, kertoi neuvolasta saatu opas. Meillä yksi niistä saattaa olla vettä.

Iltapuurolla tänään homma meni nimittäin näin: E söi puurosta tuttuun tapaansa ensin banaanit, kaapi lautasta aikansa lusikalla, viskoi lusikan lattialle ja alkoi napsia puuroa suuhunsa käsin – kunnes yhtäkkiä ärsyyntyi. Mitäs mitäs, yritti hämmentynyt äiti, kunnes ymmärsi tiedustella: “Haluatko kulta vettä?”

Tyypin ilme kirkastui saman tien, ja jalat alkoivat taas heilua pöydän alla. Hain lasin kaapista ja aloin laskea vettä hanasta, jolloin syöttötuolista kuului samaa ähinää, mitä E on pitänyt aina tietäessään, että maitoa on tulossa ja viime aikoina myös istuessaan ruokapöytään.

Lasiin tarrattiin kaksin käsin, kun se vihdoin oli neidin ulottuvilla. Siitä juotiin antaumuksella ja leuka komeasti vuotaen. Juomisen lomassa lasiin tungettiin käsiä ja loiskeita pöydällä taputeltiin onnellisena. Sitten puuronsekainen vesi maistui taas.

Toistaiseksi olemme pitäneet lasista tiukasti kiinni tyypin juodessa. Ihan hyvin käyttöön voisi ottaa muovimukin, jota E saisi rauhassa viskoa, mutta jotenkin ajatus siitä on tuntunut huonolta. Tälle ei ole mitään järkiperustetta. Mikä siinä onkin, että sotkua on kestetty hyvin jo monta kuukautta, mutta vesiloiskeet lattialla olisivat muka jotenkin liikaa? Eikö vesi nyt ole aika helppoa siivottavaa? Ja miten lapsi muka oppii, ellei saa opetella?

Ihme porukkaa nämä vanhemmat.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>