Rss Feed

Kookosmaito kokeilussa

September 8, 2011 by Hanna-Mari

Keittoa käsin, kiitti.

Alle kymmenkuisilla ei ole kaupan maitotuotteisiin asiaa, mutta kookosmaito käy kyllä. Valikoimissa on huimia eroja: melkein kaikki kookosmaidot on pakattu säilyketölkkeihin (ei suositella vauvoille) ja lisäksi niistä löytyy liuta e-koodeja (tuskin suositellaan kenellekään).

Yhden poikkeuksen olen löytänyt: Santa Marian violetti tetra sisältää vain kookospähkinää ja vettä ja on lisäksi pakattu turvallisesti. Sen innoittamana testasimme E:n kanssa tätä hurmaavaa keittoa, jota tyyppi söi kunnon kauhallisen riisikakkujen ja tofunpalasten avulla. Aikuisten annokseen voi lisätä suolaa.

 

Porkkana-fenkolikeitto

kilo porkkanoita
fenkoli
sipuli
1 rkl rypsiöljyä
pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna (1-2 rkl)
8 dl suolatonta kasvislientä
1 tl fenkolinsiemeniä (onnistuu hyvin ilman tätäkin)
tetrallinen kookosmaitoa

Kuori ja paloittele porkkanat, pese ja paloittele fenkoli. Silppua sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä, lisää porkkanat ja fenkolit sekä raastettu inkivääri. Kaada päälle kasvisliemi ja fenkolinsiemenet ja anna kiehua kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi kookosmaito ja soseuta soppa.


2 kommenttia »

  1. Essi says:

    Hmm, minä olen kyllä kokkaillut vauvalle ihan mistä kookosmaidosta vain silloin harvoin kun sitä tulee käytettyä. Kieltolistoilla mainitaan (yleensä ilman sen suurempia perusteluita) hedelmäsäilykkeet, jollaisia en ole kyllä vauvalle tarjoillutkaan. Toki kookoskin on hedelmä, mutta en silti ole ajatellut sitä hedelmäsäilykkeeksi.

    • Hanna-Mari says:

      Olen antanut tölkkisäilykkeiden olla bisfenoli a -riskin takia. Tölkkien sisäpinnasta ainetta voi löytyä, ja sitä sisältävät tuttipullothan kiellettiin äskettäin. Tää nyt on tällaista hätävarjelua :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>