Rss Feed

Purkkiruoan ennätysmaa

August 24, 2011 by Hanna-Mari

Suomessa syödään joka vuosi 55 miljoonaa purkkia valmista lastenruokaa. Se tarkoittaa 2,5 purkkia per vauva per päivä, ja luku on vauvaa kohti laskettuna korkein koko Euroopassa.

Päivittäisen purkkikaman määrää laskee kuitenkin hiukan se, että myös isommat lapset syövät purkitettua valmisruokaa, ja aikuisetkin.

Lapsen ei kuitenkaan ole suositeltavaa saada pelkkää purkkiruokaa, eikä se yksinään riitä syömisen opetteluun. Siihen tarvitaan sekä soseita karkeampaa ruokaa että sormiruokaa. Pelkkää purkkiruokaa saavat lapset saavat herkästi liian vähän kuituja.

Nämä asiat käyvät ilmi Kuluttaja-lehden (1/2011) vauvanruokajutusta. Artikkeliin on haastateltu Suomen Nestlén markkinointivastaavaa sekä ravitsemusterapeutti Soile Ruottista, joka alkuvuodesta viimeisteli väitöskirjaa lasten ravitsemuksesta.

Ravitsemusterapeutti kehottaa antamaan pilttiä poikkeustapauksissa ja matkoilla – ja tietysti mieluummin silloin, jos äiti ja isä vetävät nakkeja ja ranskalaisia. Mutta: “Lapsen tulee ehdottomasti saada muutakin (kuin purkkiruokaa), muuten tulee vaikeuksia sopeutua tavalliseen ruokaan”.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>