Rss Feed

Sormiruokailija syö ulkona

July 20, 2011 by Hanna-Mari

Mitä sormiruokailija ja hänen vanhempansa tarvitsevat, kun perhe syö ulkona? Peittävän ruokalapun, hyvän pokan ja ystävällisiä sanoja henkilökunnalle.

Lomareissulla hommasimme E:lle essumaisen Pikku-Piia-merkkisen ruokailuviitan, joka päällä voi syödä jopa puuroa kohtuullisen siististi. Sotkuun auttaa hyvä pokka: itseäni ei nolottanut tippaakaan kyykkiä ravintolan lattialla poimimassa tyypin pudottelemia parsakaalinvarsia. Toistaiseksi olemme saaneet ihanaa kohtelua. Ravintoloissa henkilökunta suhtautuu lempeästi, kun vanhemmat muistavat pahoitella sotkua sekä siivota pahimmat sikailut ruokailun jäljet.

Ainakin näitä paikkoja voimme suositella:

Porkkanaa ja kukkakaalia pienelle, isolle ahventa paketissa.

Heila, Heinola

ABC:n kyljessä sijaitseva ravintolan ja lähiruokakaupan yhdistelmä sijaitsee yksien päiväunien päässä Helsingistä. Lounas on ollut aina hyvää, ja niin oli eilisen testauksen perusteella listakin. Pyynnöstä keittiö teki E:lle oman annoksen: suolattomassa vedessä keitettyä kukkakaalia ja porkkanaa. Tarjoilija kysyi kahdesti, soseutetaanko ruoka valmiiksi, hih. Annos oli tosi hyvän kokoinen, vihannekset juuri sopivan pehmeitä ja henkilökunnan suhtautuminen ihanaa. Hyvät syöttötuolit.

Hyve ja pahe, Joensuu

Vanhaan elokuvateatteriin rakennetussa ravintolassa saa lounaalla vapaavalintaisia wokkeja sekä salaattia (äidin kannalta) superhyvästä noutopöydästä.

Hyve ja pahe: Matala syöttötuoli, mutta meininki hyvä.

Pienelle hampaattomalle tyypille valinnanvaraa ei ollut paljon, mutta pieni lounasateria syntyi keitetyistä kananmunista sekä vesi- ja hunajamelonista. “Sitä syntyy pienten kanssa”, tuumasi henkilökunta sotkusta. Syöttötuoleja ei kuitenkaan tainnut olla kuin yksi ja sekin aika matala, mutta E söi tyytyväisenä siitä huolimatta. Lounasaikaan tosi suosittu paikka, wokkeja joutui odottamaan. Yläkertaan portaat, mutta tyyppejä oli paikalla vaunujenkin kanssa. Me olimme liikkeellä pelkällä rintarepulla.

P.S. Lomalaiset saapuivat hetkeksi kotiin, joten on hyvä hetki päivittää kuulumisia. Uusi lähtö on edessä pian, mutta elokuun toisella viikolla palaamme tiiviimpään blogipäivitystahtiin. Aurinkoisia päiviä!


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>