Rss Feed

Lapseni on lihansyöjä

July 12, 2011 by Hanna-Mari

Hii, ekat mummon lihapullat testattu. Ei, en ehtinyt ottaa kuvia, sillä E:lle tarjottu oma annos katosi saman tien. Hänelle tehtiin kolme nyrkkiin sopivaa lihapullaa – hukkavaraa siis oli – mutta ensimmäinen käteen osunut tuli syötyä heti, joten kaksi muuta jätettiin kohtuullisuussyistä antamatta.

Lihapullat tehtiin samalla reseptillä kuin muullekin pöytäseurueelle (nauta-sikaa, kananmunaa, kaurahiutaleita ja mustapippuria), mutta suola jätettiin tietysti pois. Annos oli E:n ensimmäinen liha-ateria, kalaa hän on syönyt jo pitkin lomaa useina päivinä. Lisukkeena tyyppi veti noi kolmasosan perunasta, tomaattilohkon ja paljon suosikkiaan, avomaankurkkua. (Hampaita ei ole tullut vieläkään, mutta ei näytä sankaritarta huolettavan.)

Hyvä meininki siis jatkuu. Äidin on syytä opetella edelleen hidastamista, sillä tyyppi näyttää viihtyvän pöydässä erinomaisesti ja tarvitsevan rutkasti aikaa syömiseensä. Pikku hiljaa voimme alkaa etsiä merkkejä siitä, miten hän ilmoittaa olevansa kylläinen.


2 kommenttia »

 1. Essi says:

  Meilläkin asuu lihansyöjä, kauhea barbaari itse asiassa. Mies kokkasi joku aika sitten meille grillikylkeä ja teki vauvallekin muutaman oman ribsin ilman suolaa ja marinadeja tietysti. Voi hyvänen aika miten tyttö veti sitä naama rasvassa, näytti jotenkin ihan käsittämättömältä ja samalla jotenkin sopimattomalta – eihän nyt vauvat syö grillikylkeä! Myös keitetty kana upposi hyvin heti kun lautaselta oli syöty superherkku tomaatti pois, sitä kun ei ylitä mikään.

  Onko teillä jotain suosikkiruokaa jota E söisi vaikka kuinka? Meillä tuntuu välillä tuo tomaattihomma menevän vähän liiallisuuksiin (aiheuttaen mm. limenvihreää kakkaa), joten uusi suosikki olisi kiva löytää.

  • Hanna-Mari says:

   Kyllä, ainakin kurkku! E:n eka ruokatuttavuus on hänestä ihanaa, ja se aiheuttaa ylimääräistä kiihtymystä ollessaan näköpiirissä. Avomaankurkuista jää jäljelle vain ohuet, tarkkaan imeskellyt siipaleet, tavallisista kasvihuonekurkuista hän syö vauhdilla pehmeän sisäosan pois ja viskoo loput lattialle.
   Ja ribsit: me ollaan pian siirtymässä lomaolosuhteisiin, joissa niitä on usein tehty, täytyy ehdottomasti valmistaa E:lle omat – olkoon miten sopimattoman oloista tahansa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>