Rss Feed

Vaikeinta on hidastaa

July 3, 2011 by Hanna-Mari

Sormiruokailussa vaikeinta vanhemman näkökulmasta ei suinkaan ole sotku eikä pelko lapsen tukehtumisesta. Ensimmäisestä selviää tyynellä suhtautumisella ja rutinoituneella siivoamisella, toisessa auttaa tieto sekä omat havainnot: tyyppi pärjää kyllä.

Vaikeinta on hidastaminen. Huomaan tuskailevani kesken aamupuuron, että eikö voitaisi jo hoitaa tämä homma kasaan, pikkutyyppi, ja lähteä sinne ulos. Jään kiinni porkkanapalojen naputtelusta pöytään, jotta kiinnittäisin neidin huomion, kun hän keskittyy hetkeksi ulkona huojuviin puihin.

Oikeasti minulla ei edes ole kiire mihinkään. Hoppuilu on pelkkä pään sisäinen juttu, jäänne elämästä ennen äitiyslomaa, jolloin aikataulujen kanssa oli oikeasti tekemistä. Nyt olen jo osannut säätää kalenterin väljäksi ja aloittaa aamutoimet kaksi tuntia ennen mihinkään lähtemistä, sillä pussailuun pitää jättää aikaa ja ylläreitä tulee aina.

Ja siitä huolimatta kiirehdin. Ihan suotta. Meidän maailmamme on kuitenkin koko ajan tässä.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>