Rss Feed

Mitä jos se allergisoi?

June 26, 2011 by Hanna-Mari

Tällä viikolla E sai maistaa useita uusia makuja – ja samalla ruoka-aineita, joita aiemmin on pidetty varottavina niiden allergiariskin vuoksi.

Juhannuslounaaksi mansikkaa, kananmunaa ja avokadoa.

Neuvolan rohkaisemana ja Omin sormin suuhun -kirjan päntänneinä uskalsimme kuitenkin tarjota tyypille lohta, mansikkaa ja kananmunaa, sillä meistä kumpikaan ei ole niille allerginen. Gil Rapleyn sormiruokailuraamattu neuvoo puoli vuotta täyttäneen vanhempia välttämään vain niitä ruoka-aineita, joille jompi kumpi vanhemmista on selvästi allerginen. Meidän tapauksessamme pois jäävät selleri ja maapähkinä.

Neuvolasta kysyin, mitä tehdä, jos jokin ruoka aiheuttaa yhtäkkiä rajun allergisen kohtauksen. Terveydenhoitaja rauhoitteli ja totesi, että jos lapsi on jollekin voimakkaasti allerginen, laukaisee jo pelkkä kosketus jonkinmoisen reaktion. Siispä tuijotimme tiukasti E:n käsiä, kun hän pyöritteli niissä mansikkaa sekä suupieliä, kun hän tähtäsi lohipalaa. Ei pienintäkään merkkiä punoituksesta.

Ja miten maistui? Hyvin, taas kerran. Toivottavasti tytöllämme on olemassaoleva makuaisti – niin pokerinaamalla hän syö kaikkea, mitä eteensä saa. Ongelmat ruoan kanssa lienevät edessä joskus myöhemmin.


2 kommenttia »

  1. Petra says:

    Mä en kestä kun teillä syödään noin hyvin! :) Meillä 7 kk tyttö ottaa kyllä kaikesta haukun, mutta loput ruuasta mössätään käsissä ja heitetään pois tai lätöstellään pitkin pöytää ja syöttötuolia (oh joy).

    • Hanna-Mari says:

      Petra, kyllä meilläkin mössätään! Lattialle lentävät annetaan usein takaisin (syöttötuolin alustaa on onneks helppo pitää puhtaana…). Kaikkiaan ruoasta noin puolet menee suuhun, puolet kaikkialle muualle. Mutta siitä olen kyllä onnessani, että kaikki maistuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>