Rss Feed

Lusikalla on väliä

June 20, 2011 by Hanna-Mari

Lusikka on E:n käytössä aamupuurolla, ja hän saa siitä myös D-vitamiininsa. Puuroa on syöty alusta saakka lähes litteäpäisellä muovisella vauvalusikalla. Tänä aamuna testasimme hienoa metallista lahjalusikkaa, ja E tykkäsi siitä heti.

Ylempää testataan uudestaan kuukauden päästä, alempi toimii nyt puurolusikkana.

Ihan täysillä metallinen lusikka ei kuitenkaan vielä toimi. Kun tyyppi syö itse, hän saa puurot parhaiten suuhunsa ihan lusikan kärjestä. Puuro valuu äkkiä liian alas, ja syvemmästä kuppiosasta sitä oli selvästi vaikeaa saada itse suuhun.

Metallilusikka soveltuu varmasti hyvin syöttämiseen jo nyt. Syöttämistä olemme kuitenkin vältelleet, sillä tarkoitus on, että tyyppi saisi treenata ruokailua omassa tahdissaan. Voin kyllä tunnustaa, että jokaisella aamupuurolla ehkä kaksi lusikallista menee syöttämällä – silloin pidän lusikkaa paikallaan E:n edessä ja hän puskee itse sitä päin. Lapsen omilla ehdoilla ja hänen tahdissaan siis. Ideana on, että äiti täyttää lusikan, jonka E ottaa käteensä ja tyhjentää – puoliksi suuhun, puoliksi kaikkialle muualle.

Metallilusikat pääsevät siis odottelemaan tyypin kasvamista. Testataan niitä vaikka kuukauden päästä uudelleen.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>