Rss Feed

Kaksi ateriaa parsakaalista

June 20, 2011 by Hanna-Mari

E:n lempparikasvista on syöty meillä nyt urakalla, ja osasta on tehty lounasruokia myös äidille. Aikuisten parsakaalien keittoaika saa olla lyhyempi kuin vauvoille tarkoitettujen, joten ne voi napsia keittovedestä tai höyrykattilasta aikaisemmin.

Ensimmäinen resepti on koomikko Heli Sutelan kolumnista Hesarissa, ajankohta taisi olla tätä kevättä. Resepti on nimittäin pienenä revittynä lappusena jääkaappimme ovessa: Freesaa kypsennettyjä parsakaalin kukintoja öljytilkassa yhdessä chilin ja valkosipulin kanssa. Lisää hiukan sitruunamehua. Raasta annoksen päälle parmesaania sekä paahdettuja cashewpähkinöitä. Makuyhdistelmä on ihana!

Myös toinen resepti on Hesarista.

Parsakaalipasta komisario Montalbanon tapaan

Tämä on hyvää.

parsakaalin kukintoja
valkosipulinkynsiä maun mukaan
tilkka öljyä
loraus valkoviiniä (tai hiukan sitruunamehua)
parmesaania
pennepastaa
suolaa
mustapippuria

  Kypsennä parsakaalit napakoiksi. Keitä pasta. Kuullota kuorittuja ja pienittyjä valkosipulinkynsiä öljyssä, lisää parsakaalit ja kääntele lähes kypsiksi asti. Lisää valkoviini ja kääntele, kunnes viini on haihtunut. Yhdistä pasta ja parsakaali, lisää maun mukaan suolaa ja pippuria ja raasta parmesaania päälle.

   


  Ei kommentteja »

  Ei kommentteja

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>