Rss Feed

Jos se kuitenkin meinaa tukehtua?

June 15, 2011 by Hanna-Mari

Neuvolaterveisiä! Kävimme tänään, ja jäi hyvä mieli: terkka on ihanan lapsentahtinen, sormiruokailumyönteinen ja osoittanut erinomaista vouhottava ja ylpeä äiti -kestävyyttä.

Kysyin tukehtumisriskiasiasta, ja neuvolan viesti oli tosi lohdullinen: Vauvat on suunniteltu niin, että tukehtumisen riski on tosi pieni, eikä sormiruokailu sitä merkittävästi lisää. Jos vauva istuu suorassa ruokaillessaan, kakomisrefleksi pitää huolen liian isoista ruokapaloista.

Entä jos kuitenkin sattuu jotakin? Mummon vinkki oli, että lapsi syliin alaspäin viettävään asentoon ja sormet kurkkuun niin, että tyyppi oksentaa. Neuvola ei tyrmännyt tätäkään. Terveydenhoitajan oma neuvo oli ottaa lapsi syliin kaltevaan asentoon pää alaspäin ja taputella lapaluiden väliin eteenpäin suuntautuvalla kädenliikkeellä.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>