Rss Feed

Vauva tarvitsee haarukan

May 31, 2011 by Hanna-Mari

Tänään E maistoi päärynää. Kaikesta päätellen hän rakasti sitä – ja koki sen haastavaksi.

Pehmeästä ja liukkaasta päärynästä oli vaikea leikata palaa, josta neiti saisi hyvän otteen. Hetken harjoittelujen jälkeen lykkäsin päärynäpalan haarukkaan, josta E nappasi saman tien napakasti kiinni ja vei palasen ihan oikein suuhunsa. Joo, kuulostaa varmaan kauhealta – antaa nyt haarukkaa tuskin puolivuotiaalle, hullu mutsi – mutta vakuutan, että tilanne oli hyvin hallinnassa koko ajan. Lisäämme ostoslistalle vauvahaarukan.

Sotku oli tietysti omaa luokkaansa. Reippaana tyttönä E mutusteli päärynänmuruja myös ruokalapultaan ja äidin käsistä, kun varsinaiset tarjottavat olivat jo lattialla. Kun syömistä ei enää löytynyt, hän protestoi äänekkäästi.

Herkuttelun jäljet.

Toistaiseksi (kolmen ruokalajin kokemuksella) vaikeinta ruokailutreeneissä on ollut ajoissa lopettaminen. Tämä on niin kivaa! Syömään opetteleva vauva ei tarvitse isoja annoksia kerralla, eikä uusia ruoka-aineita edes ole fiksua maistella kuin hiukkanen kerrallaan. Päärynää hän sai mutusteltua korkeintaan teelusikallisen verran. Juuri sopiva määrä järkevästi ajatellen, mutta kun pieni tykkää, on kiusaus santsaamiseen iso.

Mutta vastuu hommasta onkin sillä, joka maistiaispaloja hänelle tarjoilee. Askel kerrallaan, äiti.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>