Rss Feed

Maailman nopein sämpylätaikina

May 26, 2011 by Hanna-Mari

Nämä ihanat sämpylät valmistuvat supernopeasti. Taikinan teko vie vain muutaman minuutin, joten kärsimätönkin pikkutyyppi pysyy sen ajan tyytyväisenä. Koko jutun ydin on jättää taikina rohkeasti löysäksi, sillä se tekee sämpylöiden koostumuksesta täydellisen pehmeän.

Resepti on hienosta Apukokin keittokirjasta (Moreeni), joka olisi jo oman bloggauksensa arvoinen. Sen ideana on ottaa lapset mukaan ruoanlaittoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Meillä odotellaan vielä hetki!

Lusikkasämpylät

Jätä taikina reilusti löysäksi.

 

 

puoli litraa lämmintä vettä
puoli desiä öljyä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
pussi kuivahiivaa
6-7 dl sämpyläjauhoja

Sekoita veteen öljy, suola, hunaja ja kaurahiutaleet. Lisää kuivahiiva pienessä määrässä jauhoja ja jatka jauhojen lisäämistä hiljalleen. Jätä taikina niin pehmeäksi, että pystyt lusikoimaan sitä. Näitä sämpylöitä ei siis pyöritellä!

Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla. Lusikoi kasoiksi pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Muutaman kerran olen tehnyt taikinan illalla ja jättänyt sen yöksi jääkaappiin ilman erillistä kohottamista. Aamulla sitten paistohommiin. Näin sämpylöistä tulee vähän littanoita, mutta koostumus on edelleen ihanan pehmeä.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>