Rss Feed

Ruokaa unissakin

May 25, 2011 by Hanna-Mari

Kaikki uuden oppiminen vaikuttaa vauvan uniin, joten miksei siis myös ruokailutreeni. Pirteä peipponen pyöri sängyssä yhdestä kolmeen, höpötteli, kääntyili ja hihkui aina saadessaan vanhempansa hymyilemään (joo, yritettiin olla oikeaoppisen ilmeettömiä, että tyyppi ymmärtäisi olevan yö, mutta kokeileppa ite, ei se kovin helppoa ole).

E on ollut aivan pienestä saakka supernukkuja, joten siksi saatan suhtautua hänen valvomisiinsa kovin dramaattisesti – ainakin ns. normaalivauvojen vanhempien mielestä. Meillä on syöty pitkään vain kerran tai kahdesti yössä. Myös nukuttaminen on koko ajan muuttunut helpommaksi, vaikka senkin olemme tehneet kaikkien oppien mukaan ihan väärin. Tyttö on saanut nukahtaa rinnalle, ja parikuisesta hänet on sen jälkeen nostettu omaan sänkyyn ensimmäisen pitkän unipätkän ajaksi. Alussa unta edelsi mieletön maitomaraton, sillä E saattoi olla rinnassa kiinni viisikin tuntia putkeen. Aika kuitenkin on lyhentynyt koko ajan. Nykyisin hän syö päivällä parissa minuutissa ja nukahtaa iltaisin noin varttitunnin syömisen jälkeen. Viime aikoina hän on osoittanut osaavansa nukahtaa myös ilman rintaa; hän lopettaa syömisen, katselee, pyörii ja hakee asentoa, kunnes uni tulee ihan hetkessä.

Päätin jo alkuvaiheessa ottaa rennosti E:n nukahtamistyylin kanssa. Ei, en usko, että hänen täytyy nukahtaa äidin viereen vielä kouluiässäkin. En ihan ymmärrä, miksi vauvan pitäisi osata nukahtaa yksin – paitsi tietysti helppouden takia, mutta ei tämä kovin vaivalloista ole ollut.

Kun E sai taas unen päästä kiinni, äiti näki unta pienelle katetusta aamiaislautasesta.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>