Rss Feed

Hyvä kasvispata

August 7, 2012 by Hanna-Mari

Uudessa Me Naiset -lehdessä oli mausteisen kikherne-kesäkurpitsamuhennoksen resepti, jota testasimme lounaaksi tänään. Virallisissa suosituksissahan kikherneitä ei suositella alle vuoden ikäisille, sillä ne eivät sula kaikkein helpommin ja siksi voivat aiheuttaa ilmavaivoja. Lapset ovat kuitenkin tosi yksilöllisiä. Tästä suosituksesta autuaan tietämättömänä tarjoilin kikherneitä E:lle ensi kertaa muistaakseni silloin, kun hän oli seitsenkuinen. Ei ongelmia.

Jos kikerheet hirvittävät, voi ne korvata vaikka tofukuutioilla tai millä tahansa muulla kasviksella. Ihan jo perunakin voisi tähän sopia. Tomaattimurskaa meillä ei ollut, joten se korvattiin vähän isommalla tomaattipyremäärällä sekä vedellä. Maistui tosi hyvin molemmille lounastajille! Alkuperäinen resepti tässä:

Kikherne-kesäkurpitsamuhennos

 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 2 rkl öljyä
 • 1,5 tl currya
 • 2 rkl tomaattipyreetä
 • 1 kanelitanko (korvasin jauhetulla kanelilla, noin vajaa teelusikallinen)
 • 5 vihreää kardemummansiementä (laitoin ehkä puoli tl jauhettua kardemummaa)
 • 1 prk tomaattimurskaa (tetrasta!)
 • 1 prk säilöttyjä kikherneitä (tetrapakkauksesta!)
 • 1 kasvisliemikuutio (tietysti suolaton, jos syöjä on pieni)
 • 1 kesäkurpitsa
 • 1 prk kookosmaitoa (tetrasta)

Kuullota silputut sipulit kattilassa, lisää curry ja tomaattipyre. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää kaneli, kardemumma, tomaattimurska, kikherneet ja kasvisliemikuutio ja keitä hiljalleen viisi minuuttia. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja kookosmaito, anna muhia vielä viisi minuuttia. Poista kanelitanko ja kardemummansiemenet jos olet niitä käyttänyt ja tarjoile vaikkapa riisin kanssa.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>