Rss Feed

Ooh, me ollaan Vauva-lehdessä!

August 3, 2012 by Hanna-Mari

Hih, siellä ollaan.

Tänään ilmestyneessä Vauva-lehdessä on tutunnäköinen tyyppi: E se siellä pistelee salaattia menemään. Jutussa tulee esille myös tämän kuun lopussa ilmestyvä kirja. Minä syön itse – Sormiruokailun käsikirja on kaupoissa 28. elokuuta, voihan jännitys!

Jotain voisin kertoa kirjasta jo nyt. Ensinnäkin – ja tämä on ehkä hiukan järisyttävää: se ei ole ehdoton sormiruokailukirja, ei täysin baby-led. Jos lapsi ei osaa syödä itse riittävästi tai hänellä on vaikka tosi voimakas kakomisrefleksi, jonka ansiosta ruokaa tulee enemmän ulos kuin sitä jää sisään, kannattaa tarttua lusikkaan ja syöttää. Sormiruokailua voi jatkaa syöttämisen kanssa rinnakkain. Lapset kehittyvät oma tahtiaan, ja nykytiedolla kiinteät ruoat kannattaa aloittaa puolivuotiaana ihan jo siksi, että myöhempi aloitusikä voi altistaa allergioille.

Toiseksi: kirjassa edetään Suomen neuvolassa käytössä olevien suositusten mukaisesti. Esimerkiksi uusia ruoka-aineita tarjoillaan siis 1-2 kerrallaan. Myös tässä kirjamme eroaa Omin sormin suuhun -kirjan opeista. Gil Rapleyn ja Tracy Murkettin sormiruokaraamatussahan puoli vuotta täyttänyt tyyppi saa itse heti valita monesta ruoka-aineesta.

Kolmanneksi: kirjasta tuli tosi hieno! Graafikko Sanna-Reeta Meilahti on tehnyt aivan hurmaavan ulkoasun ja valokuvaaja Ulla-Maija Lähteenmäki ottanut mielettömän hauskat kuvat kaverusten ruokailusessioista. Kuun loppua odotellessa!


5 kommenttia »

 1. Anu says:

  Olin niin innoissani, kun Vauva-lehti tuli tänään ja luin tuon jutun, löysin tänne blogiisi ja sitten vielä tuo kirja! Niin upea juttu! En malta odottaa, että saan kirjan käsiini ja ehdin jo Lenninkin blogissa tätä hehkuttaa. Kirja ilmestyy sopivasti juuri, kun nuorimmalsemme täyttää 6 kk. Kiitos jo etukäteen!

  • Hanna-Mari says:

   Kiitos kauniista sanoista! Ja kiitos itsellesi inspiraatiosta: Lennihän on Suomessa sormiruokailijoiden edelläkävijä :)

 2. Jenni says:

  Mahtava juttu! Ihan pakko oli pyöräillä kirjastoon vilkaisemaan kyseinen lehti :) Ihana E se siellä.

 3. iitu says:

  Juuri kyseinen kirja lähti eilen tilaukseen ja nyt ihan sattumalta sormiruokailuun tutustuvana vajaa 5kk vanhan pojan äitinä eksyin tänne blogiin. Mielenkiintoista ja mahtavaa. Olin iloinen kun löysin aiheesta kotimaista kirjallisuutta :) En malta odottaa että päästään kokeilemaan miten somiruokailu onnistuu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>