Rss Feed

Voita Punaisen norsun ruokalappu

June 12, 2012 by Hanna-Mari

Nämä arvotaan 19. kesäkuuta.

Jee, nyt saadaan pystyyn Ella ja essu -blogin ensimmäinen arvonta! Jaossa on kolme kappaletta Punaisen norsun ruokalappuja, jotka kaikki on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Punainen norsu on yksi elokuussa ilmestyvän kirjamme mallien vaatettajista, mistä isoiso kiitos!

Arvontaan osallistut kommentoimalla tähän postaukseen. Kerro, mikä sinusta on ollut haastavinta sormiruokailussa. Jotta lappuset ehtivät käyttöön juhannukseksi, arvotaan voittajat viikon päästä tiistaina, 19. kesäkuuta.


14 kommenttia »

 1. Mari Sihvonen says:

  Ehdottomasti haastavinta on keksiä mikä on sopivaa syötävää, etenkin nyt kun hampaita alkaa vasta tulla ja ikää on jo yli 10kk ja aina pitäisi saada ITSE syödä!

 2. Minun mielestäni haastavaa on se, että esimerkiksi sosekeittoja ei voi valmistaa koko perheelle, kun vauva ei huoli lusikkaa. Hän ei myöskään ole koskaan oppinut dippaamaan keittoa esim. riisikakun tai maissinaksun avulla. Tarpeeksi suuren vaihtelun keksiminen ruokavalioon on myös todella haastavaa…

 3. Emma says:

  Koska meillä tyttö on vasta 5 kk, niin meillä ei vielä syödä, mutta aika haastavaa on ollut perustella muille päätöstä aloittaa sormiruokailu ja “vasta” 6kk iässä.

 4. Kape says:

  Haastavinta meillä on mielestäni ollut saada muut lähipiirimme jäsenet ymmärtämään/hyväksymään sormiruokailun periaatteita (tätä työtä tehdään edelleen, lapsi 1v4kk). Aika sitkeässä istuu muiden tavat kommentoida lapsen syömistä, kehua reippaaksi kun lapsi syö paljon ja muutenkin tarpeettomasti kiinnittää huomiota lapseen ruokailun aikana. Toivon että oma esimerkkimme antaisi mallia muillekin, mutta aina ei yhteentörmäyksiltä ole vältytty…

  Kommentoin tähän loppuun vielä mikä mielestäni on ollut ehdottoman parasta sormiruokailussa: ruokailuhetkistä on tullut yksiä päivämme parhaita hetkiä kun koko perhe istuu saman pöydän ääressä, nauttii samaa maistuvaa ruokaa ja keskustelee, en ikinä vaihtaisi syöttämis/soserumbaan!

 5. Inka says:

  Haastavinta on koko perheelle sopivien ruokien keksiminen. Kyllä sitä lapselle (10kk) laittaa aina jotain, mutta harvassa on ne kerrat jolloin koko perhe syö samaa ruokaa.

 6. Malla says:

  Aiemmin pelkästään itselleni ja miehelle ruokaa laittaessani en kiinnitänyt ruuan terveellisyyteen tarpeeksi huomiota ja kauhistelen nyt entistä ruokavaliotamme:) Ehkä juuri siksi onkin niin vaikea keksiä päivästä toiseen terveellistä ja vaihtelevaa ruokaa meille kaikille kun se ei tule sillai luonnostaan!
  Myös sormiruokailun ja lapsen terveellisen ruokavalion “puolustelu” on välillä oma haasteensa, mikä on mielestäni hassua! Olen joidenkin mielestä vähän olevinani kun yritän välttää grillimakkaran ja jäätelön antamista alle yksivuotiaalleni:O
  Blogisi pariin palaan uudestaan ja uudestaan, kirjaasi odotan kovasti rikastuttamaan ruokavaliotamme!

 7. Outi says:

  Suurin haaste on ollut sormiruokailun ja vakavien uniongelmien yhdistäminen. Syödyn ruuan määrän ja nukkumisen yhteyksistähän on paljon ristiriitaista tietoa -on myös esitetty, ettei mitään yhteyttä välttämättä ole. Meillä yksi keskeinen tekijä yöhulinoiden rauhoittamisessa oli kuitenkin soseiden mukaan ottaminen sormiruuan rinnalle kalorimäärän lisäämiseksi 11kk iässä.

 8. Mari says:

  Voih, haastavinta on kärsivällisenä pysyminen, ruuan monipuolisena pitäminen ja riittävän ajan järjestäminen. Välillä tulee nipotettua ja välillä lyödään läskiksi! ;)

 9. Kukka says:

  Hei ja aluksi kiitos kivasta blogista! Vielä ehdin arvontaan mukaan… =) Meillä sormiruokailussa on haastavinta ollut varmaan se, että olen ollut laiska tekemään ruokaa valmiiksi pakkaseen ja näin on lähes joka päivä “joutunut” tekemään ruokaa, minäkään kun en ole mikään intohimoinen ruoanlaittaja =) (vrt. sosepurkin avaaminen ja sen lämmittäminen mikrossa)

 10. KiPa says:

  Moni asia oli vaikeeta, tai ehkä lähinnä arkuus ja tiedonpuute selittää monet “ongelmat”. Haastavinta oli että söikö lapsi tarpeeksi vai onko kaikki ruuat ympäriinsä. Myös siinä oli omat ongelmansa kun lasta kielsi syömästä maasta ottamaansa juttua, niin seuraava ruokailu oli hieman hankalempaa.

 11. Sirkku says:

  Monta pientä haastetta mahtuu kokemuksiin, mutta tällä hetkellä esiin nousee kyllä ruokailu kodin ulkopuolella (kerhossa, junassa, hotellissa, kylässä…) sormiruokailun suttaavuuden ja tarvittavien välineiden vuoksi. Emme kuitenkaan ole antaneet sen haitata, vaan syöttötuolin puutteessa ruokapaikka on katettu lattialle (kiva kun lähtee ruoan päällä konttaamaan), syöttötuolin alle olen ommellut isomman kangaspalan, josta tippunutta ruokaa voi nostella hyvin mielin takaisin ja kankaan ruokineen saa käärittyä mukaan (tai käytyä ravistelemassa puhtaaksi) ja reissuun valitaan vähän vähemmän suttaavia ruoka-aineita. Vihdoin löysimme myös pillimukin, josta pienokaisemme (8½ kk) osaa sujuvasti kastumatta juoda – ja tietysti kokohihaessu on huippujuttu käytössä ettei body ole hihoja myöten ruokainen :)

 12. Sannis says:

  Oi ihania! Olisikohan väärin himoita kolmatta vauvaa vaan että saisi hankittua jotain tällaisia? Hmmmm;)

 13. Onneli says:

  Meillä haastetta on tuonut eniten kotikokkina toimivan miehen kasvisruokavalio. Meillä syödään siis lähes yksinomaan vain kasvisruokaa, koska en itse jaksa erikseen laitella itselleni lihasapuskoita eikä ne enää niin maistukaan. Tofua lapsi söisi todella mielellään, mutta sitä ei kasviestrogeenin takia saa kovin usein antaa. Pitää siis tehdä lapselle erikseen lihaa. Mutta ei tuo nyt kovin paha ole. Niin mukavasti meillä mennyt että tuon oli haasteellisinta mitä keksin.

 14. Kotileikki says:

  Hmm, meillä haastavinta on varmaan ollut siivoaminen :D Tai se on ainakin henkilökohtainen inhokkini. Vaikka kyllä niistä soseistakin sotkua tulee, niin etenkin sormiruokailun alkuvaiheessa niitä ruokapaloja on joka paikassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>