Rss Feed

Sormiruokailijan sotkupäivitys

February 12, 2012 by Hanna-Mari

Sormiruokailijamme E on nyt syönyt itse kahdeksan kuukauden ajan (jopas, miten aika meneekään!). Atomeiksi räjähtäneet parsakaalit ja seinille lentänyt puuro ovat enää haaleita tahroja muistissamme, ja nykytilanne on tämä:

- Lattia pysyy puhtaana, ellei neito päätä juuri silloin testailla painovoimaa. Roiskeita sinne ei kuitenkaan enää lennä. Lusikka usein kyllä.

- Hihallisia ruokaviittoja käytämme enää harvoin, koska usein ruokalapulla pärjää. Poikkeuksena ovat toki valuvat ruoka-asiat, jotka noruvat kivasti pitkin käsivarsia hihalle ja kainaloon (välillä ruokapöydässä pitää nimittäin hiukan moikkailla ja tuulettaa).

- Vaatteita menee kyllä pesuun päivittäin ruokailun jälkeen, mutta läpikastuneiden ruokalappujen, ei niinkään järkyttävien ruokatahrojen takia.

- Siivoaminen on kaikkiaan muuttunut siedettäväksi, sillä se ei enää vaadi pöydänalaista konttausmaratonia eikä useaa harsoa.

Johtopäätös? Sormiruokailuperheessä voi tuntua siltä, ettei sotku lopu koskaan. Jos ei lopu, niin aivan varmasti ainakin vähenee, ja rajusti. Ystäväperheiden samanikäiset lapset ovat kaikki sormiruokailijoita, joten lähipiirissä emme voi tehdä sotkuvertailua sormiruokailleen ja syötetyn, nyt itse opettelevan lapsen välillä. Se olisi nyt kiinnostavaa.


2 kommenttia »

  1. Heta says:

    Hei taas. Mä en laske omaa lastani varsinaisesti sormiruokailijaksi, kun niin paljon kuitenkin häntä myös syötin. Lusikan annoin kuitenkin käteen välittömästi kun se pienissä sormissa vain pysyi… ja kestin ja siivosin urheasti sotkun. Ja kyllä noihin aikoihin alkoi helpottaa sotkun meilläkin :) Mutta esim. leikkipuistossa moni on ihmetellyt meidän pojan syömätaitoja tosi hyviksi, joten ehkä moni syöttää lastaan paljon vanhemmaksi? Ihan loogistahan se olisi, että mitä myöhemmin sen lusikan saa käteen, sitä pitempään kestää ennen kuin sillä oppii syömään nätisti. Ja ehkä sormiruokailijalta taas lusikan laittaminen omaan suuhun onnistuu nopsemmin kuin sellaiselta piltiltä, joka ei ole omin käsin syönyt ollenkaan?

    • Hanna-Mari says:

      Niinpä! Tänään vedettiin iltapalalla Yosaa ja todettiin, miten tarkkaan tyyppi pystyy jo lautasensa lusikalla tyhjentämään. Hänellä on tapana aloittaa herkuttelunsa käsin, ja kaapia sitten astia tyhjäksi lusikalla pikkuinen määrä kerrallaan. Ja meistä ainakin tuntuu siltä, että valumia tulee koko ajan vähemmän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>