Rss Feed

Flunssapotilaan erikoisherkut

January 29, 2012 by Hanna-Mari

Marjojen kanssa tarjoiltu maustamaton jugurtti on meillä pätevä mittari. Jos se ei maistu, on E kipeä.

Pussi, joka aiheuttaa hepulin.

Näin kävi eilen illalla, ja perusiltapalansa sijaan E sai syödä mitä mieli teki – kunhan söi. Raejuusto kelpasi, samoin kuivattu aprikoosi (kirkkaanoranssien sijaan kannattaa hankkia tummanruskeita luomuja, niissä ei ole säilöntäaineita) ja pienet täysjyväkeksit.

Periaatteessa ärsyynnyn juuri lapsille suunnatuista välipalaherkuista. Se johtuu kenties siitä, että niin iso osa niistä on sokerilla ja väriaineilla kyllästettyä höttöä, johon on kenties lisätty ripaus vitamiineja – prosessoinnin jälkeen kun niitä ei muuten jäljellä voisi ollakaan. Nuo minikeksit ovat kuitenkin suolattomia ja sokerittomia, mutta E:n mielestä kerrassaan herkkua. Hän saa hepulin jo pelkän pussin nähdessään. Istui illalla sohvalla, sai katsoa Avaraa luontoa ja napostella keksejään.

Jugurttia ja marjoja sekä voileipää on annettu iltapalana jo parin kuukauden ajan, kun huomasimme, että tyyppi sai tarpeekseen puurosta. Aamuisin se uppoaa edelleen hienosti. Tuleepa hyvä lisäsatsi kalsiumia iltapalalla.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>