Rss Feed

Ekat sienet, nam

January 12, 2012 by Hanna-Mari

Tää oli ihanaa, saisko lisää?

Yksivuotispäivä vapautti moniin uusiin makukokeiluihin, ja eilen vuorossa olivat sienet.

Sienet ovat alle yksivuotiaiden kieltolistalla siksi, että ne sulavat huonosti. Mitään vatsavaivoja emme ekan testikerran jälkeen huomanneet. Korvasienten maistelua tyyppi saa kyllä vielä odottaa.

Simppeli peruna-sienilaatikko valmistui kuivatuista tateista, aivan älyttömän hyvää. Niin myös E:n mielestä, joka söi kaiken sekä eilen että tänään, ja innostui myös klassisesti nuolemaan lautasensa.

Näin se syntyi:

Ensimmäinen sienilaatikko

500 g peruna-sipulisekoitusta
vajaa kourallinen kuivattuja tatteja (tai muita sieniä)
noin desi vettä sienien liottamiseen
2 dl luomukermaa
mustapippuria
emmental-raastetta

Liota sieniä vedessä puolisen tuntia. Kaada peruna-sipulisekoitus, sienet liotusvesineen, kerma ja mustapippuriripaus uunivuokaan, sekoita. Ripottele päälle juustoa maun mukaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Juusto on tämän uuniruoan ainoa suolantuoja, ja sen antamisesta lapselle voi päättää kukin itse. Ruokaa on helppo annostella myös juustokerroksen alta. Meillä suolankäyttössä on nyt vähän relattu: aamupuuro menee edelleen ilman, päivän ruoat ovat suolattomia tai vähäsuolaisia, leipä tavallista ja E:n herkku, juustot, valitaan sieltä vähempisuolaisesta päästä.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>