Rss Feed

Miten saada lapsi juomaan tarpeeksi?

January 9, 2012 by Hanna-Mari

Imetyksen lopettaminen toi eteen uuden ongelman: miten saada tyyppi a) juomaan tarpeeksi maitoa ja b) ylipäätään juomaan riittävästi. Maito ei maistu E:lle käytännössä ollenkaan. Siedätyshoidamme asiaa aamupuurolla, jonka kanssa hän yleensä juo muutaman tilkan. Loppupäivän aikana ruokajuoma on piimää, joka onneksi uppoaa tyydyttävästi.

En ole innokas tekemään maitopohjaisia ruokia, joten meillä on vaihdettu iltapuuro iltajugurttiin. Lisäksi E vetää juustoa (ja tietty raejuustoa) innolla, mikä on mahtavaa, koska äitinsä oli jo stressaantua riittävästä kalsiumin saannista.

Mutta se juoman riittävyys. Ruokajuomista en usko hänen saavan riittävästi nestettä. Neuvola antoi yksinkertaisen vinkin: vettä kannattaa juottaa aterioiden välillä. Jos juotavaa tankkaa hulluna juuri ennen ruokaa, ei ruoka välttämättä enää uppoa. Aterian jälkeen juominen ei puolestaan huvita, sillä maha on täysi.

Muuten imetyksen lopetus on sujunut ihan hyvin. E tuntuu tyytyneen kohtaloonsa, ja nyt, viikko ja päivä lopettamisen jälkeen, rinnat alkavat palautua urakasta. Pahin haikeilukin alkaa helpottaa. Hyvä aika oli.


2 kommenttia »

 1. Hermis says:

  Hankala laji! Kun nyt mietin, niin luulen, ettei nyt 3 v esikoinen ole vielä koko elämässään sitten imetyksen lopettamisen (aika tasan 2 vuotta sitten) saanut sitä 5 desiä maitotuotteita päivässä, tai juonut lähellekään suositeltuja määriä nesteitä. Kesähelteillä olen sitten antanut juoda jotain mahdollisimman sokerittomia mehuja, ettei lapsi ihan kuivuisi, mutta en muuten halua tarjoilla mehuja jatkuvasti. Ennen stressasin aiheesta enemmän, mutta sitten huomasin, etten kuitenkaan voi asialle oikein mitään ja lapsi kasvaa ja on terve kaikesta huolimatta…
  Tai kyllä se kalsiumin saanti vieläkin huolestuttaa, sen suhteen on musta vähän vaikea luottaa siihen, että lapsi itse tietää mitä tarvii, kun ne määrät tuntuu niin vähäisiltä. Kalsiumtabletitkaan eivät saavuttaneet suosiota. Jogurttipohjaiset smoothiet on yksi, minkä avulla olen yrittänyt maitotuotteiden käyttöä lisätä.

  • Hanna-Mari says:

   Huippua, kun olet vähän kuitenkin pystynyt relaamaan kalsiumasian suhteen. Kyllähän se niin on (onhan? pakko olla!), että lapsen kasvu ja kehitys kertoo, onko ravinnonsaanti kunnossa. En myöskään ole ihan täysin vakuuttunut siitä, että nuo pienet aina täysin olisivat perillä siitä, mitä niiden kroppa tarvitsee, niin puhdasoppinen blw-tapaus en ole. No, kunhan ei koko aikaa stressata :)
   Juomisen suhteen meillä on ryhdytty laskemaan märkiä vaippoja ja pottakertoja nyt päivisin, ja niiden perusteella nestettä menee kyllä ihan riittävästi. 5-6 pissakertaa täyttyy kuitenkin joka päivä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>