Rss Feed

Pillimaitotreeni

December 19, 2011 by Hanna-Mari

Nyt se on aloitettu: imetyksen tietoinen vähentäminen sekä samalla tietenkin totuttelu tavalliseen maitoon. Yksivuotias E on saanut olla äidinmaidolla pitkään, mutta nyt viime päivinä hänelle on annettu luomukevytmaitoa nokkamukista aamu- sekä iltapuurolla.

Olen yksi, en tarvitse syöttötuolia.

Ihan täydestä lehmänmaito ei neiti-ihmiseen uppoa. Hän tarttuu kyllä mukiinsa hanakasti, mutta jää selvästi pohtimaan makua jokaisen huikan jälkeen – ja purskauttaa aina puolet pitkin rinnuksia.

Tänään testasimme ensi kertaa myös pilliä. E:n Wayne’s Coffee -napostelulounaaseen kuului pillimaito, josta hän sai kyllä imaistua ihan oikein, mutta ei ollut kovin motivoitunut koko toimintaan. Maustako se on kiinni? Vai lämpötilasta?

Yksivuotisneuvolasta mukaan saatiin ohjeet, joiden mukaan 1-6-vuotias lapsi tarvitsee päivittäin kuusi desiä maitovalmisteita saadakseen riittävästi kalsiumia. Jotenkin on vaikea käsittää, että yksivuotias tarvitsee maitoa ihan yhtä paljon kuin reippaasti isompi eskarilainen. Eiköhän tuohon kuuteen desiin päästä pikku hiljaa…

No, ehkä asiaa on turha pohtia sen enempää – vielä. Jatketaan harjoituksia, lisätään maitomääriä pikku hiljaa ja annetaan sen syrjäyttää imetys kaikessa rauhassa. Toivottavasti. Kunhan se ei vuotta veisi.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>