Rss Feed

Vapauttava yksivuotispäivä

December 4, 2011 by Hanna-Mari

Täällä puidaan synttärisuunnitelmia! Ihan kohta taloudessamme ei nimittäin asu enää yhtään nollavuotiasta. Vuosi on mennyt käsittämättömän nopeasti ja ollut kevyesti elämäni tunteikkain. Ja mitä kaikkea vielä onkaan edessä!

Huomaa ruokailijan tuplasuojautuminen värjäävää punajuurta vastaan.

Merkkipäivän lähestyessä uskalsimme löysätä pitkää kieltolistaa, josta ensimmäisenä tarjolle pääsi punajuuri. Tämä äidin herkkujuures on kielletty alle yksivuotiailta nitraattipitoisuutensa takia. Tällä viikolla sitä maisteli kaksi juuri vuoden täyttänyttä sekä yksi 11 ja puolikuinen E. Punajuuret loihdittiin (älyttömän hyviksi) pihveiksi, ja resepti kuuluu jotakuinkin näin:

Ekat punajuuripihvit

1 kg punajuuria
1 iso sipuli
1 iso peruna
2 kananmunaa
1 tl kuivattua persiljaa
1 rkl oliiviöljyä + loraus uunipellille

Keitä punajuuret ja peruna kypsiksi. Tämän voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä. Kuori ne, raasta raastimen isoimmalla terällä ja laita kulhoon. Lisää hienonnettu ja kuullotettu sipuli, kananmunat, persilja ja lusikallinen öljyä. Sekoita taikinaksi.

Levitä leivinpaperin päälle ohuelti oliiviöljyä. Muotoile valmiista taikinasta käsin pihvejä, ja paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Käännä pihvit paistamisen puolivälissä. Tarjoile esimerkiksi riisin tai kvinoan kera. Aikuisille lisukkeeksi käy kermaviilistä ja fetajuustosta sekoitettu kastike, jossa on hiukan mustapippuria ja kuivattua persiljaa. Nam!


1 kommentti »

  1. Taija says:

    Kiitos taas reseptistä, ihanan simppeli valmistaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>