Rss Feed

Täydellinen vahinkokastike

October 24, 2011 by Hanna-Mari

Kymmenkuisena E:n ruokahalu tuntuu vain kasvavan. Se saa äidin tsemppaamaan ruoanlaitossa. Pakko keksiä taas jotakin uutta eikä ainakaan syöttää pelkkiä keitettyjä vihanneksia.

Suolatonta luomutomaattikamaa sekä apurinsa limemehu.

Tämä soijarouhekastike syntyi hirveän kliseisesti: mitä kaapista löytyy -periaatteella. Vahingossa siitä tuli älyttömän hyvää. Ohjeen mitat ovat summittaisia ja annos pieni, mutta se riittää pikkutyypille kahdelle aterialle.

Ensi kerralla teen enemmän, sillä tähän ei välttämättä tarvitse lisätä suolaakaan, niin hyvää se on. Salaisuus lienee mausteystävämme kaneli, jolle lime oli selvästi mainio kumppani.

E:n annoksen lisukkeena meni tänään perunaa ja puolikas sämpylä.

Mausteinen soijarouhekastike

puolikas sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1,5 dl vettä
vajaa dl tummaa soijarouhetta
1-2 rkl limemehua
0,5 tl kanelia
1 dl basilikalla maustetua paseerattua tomaattia

Kuullota pieneksi silputtu sipuli öljyssä. Kun se kuultaa läpi, kaada pannuun vesi ja sen perään soijarouhe. Sekoita. Lisää limemehu ja kaneli, sekoita ja anna poreilla rauhassa, kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt soijaan. Lisää paseerattu tomaatti ja anna hautua hetki. Sopii varmasti myös pastan ja riisin kaveriksi.


Ei kommentteja »

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>