Rss Feed

Lusikan vaihteleva käyttöaste

October 15, 2011 by Hanna-Mari

Täytyykö kymmenkuisen vauvan osata käyttää lusikkaa? No tuskin. Meillä sitä on treenattu vaihtelevalla menestyksellä kuukausia, ja tulos – noh, vaihtelevaa on.

Etsi kuvasta lusikka. Huomaa puurokäsi.

Aivan ekoilla syömiskerroilla E ilahdutti esittämällä tehokkaasti, että hän hoksaa täysin lusikan idean: äidin täyttämä puurolusikka päätyi ihmeellisen usein suuhun ihan oikein päin – toki ohimon tai otsan kautta. Sittemmin kapistus on lentänyt lattialle satoja kertoja, sillä on huidottu äitiä ja isää sekä hakattu kuoppia pöytään.

Nykyisin lusikkahommissa ollaan aamu- sekä iltapuurolla. E kaapii sillä annostaan ahkerasti, mutta varsinainen syöminen sujuu enimmäkseen käsin. Kun pahin nälkä on talttunut, tyyppi saattaa alkaa testailla lusikan toimivuutta, ja on muutamia kertoja onnistunut täyttämään sen itse (muutaman kerran juuri sen väärän pään) ja viemään koko lastin oikeaan osoitteeseen.

Äidin mielessä on alkuvuodesta tavattu reilun vuoden ikäinen vauvatyyppi, joka söi nätisti lihapullia ja perunamuusia omalla lusikallaan. Tällä mielikuvalla eteenpäin!

 


3 kommenttia »

 1. Essi says:

  Meidän samanikäinen osaa syödä aika tehokkaasti vanhempien täyttämät lusikat, mutta juuri minkäänlaista yritystä ei ole täyttää sitä lusikkaa itse. No, ehkä sen aika tulee.

  • Hanna-Mari says:

   Joo, toivotaan sitä! Pitää taas sinnikkäästi vaan luottaa noihin pikkutyyppeihin. Ja syödä itse malliksi vieressä.

 2. Heta says:

  Meidän herra 10 kk ei myöskään osannut syödä eikä juoda itse, vaikka välillä treenailikin innokkaasti! Mutta tossa vuoden iässä lähes viikossa oppi yhtäkkiä sekä syömään että juomaan omin avuin. Kun oikeella hetkellä vähän innokkaammin tyrkyttää välineitä käyttöön, niin varmaan oppii :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>