Rss Feed

May, 2012

 1. No kun kaveritkin

  May 27, 2012 by Hanna-Mari

  Ite kiipesin!

  E:n ystävien I:n ja I:n innoittamana uskalsimme testata Tripp Trappia ilman vauvaosaa. Tyypin ensifiilis oli täpinän ja jännityksen sekoitus, mutta nyt hän kiipeää innoissaan tuoliin ja alas ja tuntuu kasvaneen silmissä.

  Vielä pari viikkoa sitten ajatus syöttötuolittomuudesta tai edes avoimemmasta tuolista tuntui mahdottomalta, sillä E heilui niin paljon penkissään. Ehkä se oli vaihe, joka on toistaiseksi takanapäin, tai sitten “oikeassa” tuolissa istuminen on vain paljon hauskempaa. Vähemmän siivottavaakin siinä on, mistä aina iso plus!


 2. Kiitos haasteesta!

  by Hanna-Mari

  (Kohta entinen?) Sadan kilon keijukainen piristi päivääni blogihaasteella, jossa kuuluu vastata 11 kiperään kysymykseen. Kiitos, Keijukainen, ja pahoittelut viivästyksestä!

  1. Jos saisit matkustaa minne tahansa, minne menisit?

  Kambodza on ollut vuosia työn alla, joten sinne. Ties kuinka monetta kertaa Thaimaan lempikohteisiini peläten, miten paljon ne ovat muuttuneet. New Yorkiin ja Kööpenhaminaan, jotka ovat lempikaupunkejani. Junalla Kiinaan. Siihen tiettyyn hotelliin Espanjan Tarifassa. Inarinjärvelle ja Tornionjokilaaksoon. Voi matkakuume.

  2. Minne et matkustaisi mistään hinnasta?

  Keskelle sotaa.

  3. Mikä on paras huone kotonasi?

  Olohuoneen ja keittiön yhteistila. Siellä on elämä.

  4. Jos sinun pitäisi jättää ruokavaliostasi pois joko liha (sekä nauta, possu, kana ja kala) tai hiilarit niin kumpi se olisi?

  Tämä on helppo: liha. Olin noin 15 vuotta kasvis-kalasyöjä, ja liha on palannut ruokavalioon vasta viime aikoina. Linja on se, että vain luomu tai riista kelpaa. Kalan puuttumista jäisin kyllä harmittelemaan!

  5. Paras tv-ohjelma?

  Game of Thrones päästää irti sisäisen (melko kohtuukokoisen) larppaajani :)

  6. Mitä nimeä et missään tapauksessa antaisi lapsellesi? Kerro tytön ja pojan nimi…

  Ritva ja Jorma. Näin se on.

  7. Mikä on omistamistasi kodinkoneista mieluisin?

  Tehosekoitin! Rakas, punainen Kitchen Aidimme, jota jouduttiin hiljattain ensi kertaa huoltamaan, kun yksi osa sai tarpeekseen kesken jäätelönteon.

  8. Ja minkä kodinkoneen haluaisit hankkia?

  Yleiskoneen, joka vaivaisi kaikki ne tekemättömät leipä- ja pullataikinat puolestani.

  9. Kaupunki vai maaseutu?

  Kaupunki. Juuri tämä kaupunki, juuri tämä kaupunginosa.

  10. Kahvi vai tee?

  Molemmat! Aamuni alkaa lähes aina teellä, mutta vielä ennen leikkipuistoon lähtöä rutiinissa on kuppi kahvia. Usein istumme keittiön lattialla, minä ja E, nojailemme kaappien oviin ja kippistelemme. Hän juo kauramaitoa, ja kommentoi, että äidin kahvi on mmmmaaa (suom. kuumaa).

  11. Mitä tekisit, jos saisit kuulla että maailma tuhoutuu (aivan varmasti) viikon kuluttua?

  No huh! Viikosta en tiedä, mutta viimeisenä päivänä söisin hyvin rakkaideni kanssa. Katsoisin heitä tarkkaan. Panostaisin halailuun.


 3. Blogi 1 vee!

  May 14, 2012 by Hanna-Mari

  Pilli, ihana asia.

  Jee ja oho, kylläpä aika rientää! Ja pillikauramaitoakin on saatavilla – kiitos lähi-Siwan!


 4. Ihan pieni viherpeukalo

  May 11, 2012 by Hanna-Mari

  Kukka!

  Tälle kesälle on kaksi haastetta: saada yrtit viihtymään parvekkeella ja läheltä saadut viljelylaatikot kukoistamaan. Edes jotenkuten!

  Parvekepuutarhan perustimme mukavuudenhaluisesti iskemällä kaupan valmiit ruukkuyrtit multaan. Ainakin minttu ja timjami näyttävät viihtyvän mainiosti, rucolasta muutama miniverso kurottelee jo kohti aamuaurinkoa ja E:n ihastelema basilikakaan ei ainakaan toistaiseksi ole nuupahtanut.

  Lämpiminä aamuina E tepastelee parvekeseuralaiseksi kastelemaan yrttejä. Samalla hän hokee avainsanoja: Kukka! Vettä!


 5. Kesäkaihoisen mansikkaleivät

  May 6, 2012 by Hanna-Mari

  Kulhollinen kesää.

  E:n eno toi tullessaan laatikollisen mansikoita, jotka tuoksuivat lupaavasti kesälle. Ruokailijoista pienin ei saanut marjoista tarpeekseen, ja lopulta laatikko nostettiin piiloon.

  Mansikat saavat kasvaessaan ylleen hurjan torjunta-ainelastin, joten niitä ei viitsi hirmumääriä syöttää lapselle. Kotimaisia luomuja odotellessa! Näistä espanjalaiskaunottarista teimme kuitenkin illalla vielä ihania voileipiä, joiden resepti tässä:

  Lämpimät mansikkaleivät

  • leipäviipaleita (oikeastaan mikä vain mielileipä käy, meillä oli pieniä ruisleipiä sekä moniviljaviipaleita)
  • voita
  • vuohenjuustoa viipaleina
  • mansikoita
  • juoksevaa hunajaa

   

  Voitele leipäviipaleet ja laita päälle vuohenjuustoa. Paista 175-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Lohko leiville mansikoita ja valele hiukan hunajaa. Nauti sohvalla parhaassa seurassa lapsen nukkumaanmenoajan jälkeen.


 6. Kirjavinkki: Luomuruokaa lapselle

  May 4, 2012 by Hanna-Mari

  Kuva Moreeni-kustantamon nettisivuilta.

  Tämä vaikuttaa kiinnostavalta uutuuskirjalta: Luomuruokaa lapselle – Vauvaperheen keittokirja. Matleena Lahden kirjoittaman uutukaisen tärkeimpänä pointtina on tehdä ruoka itse ja unohtaa valmisruoat kauppaan. Suora lainaus Moreeni-kustantamon nettisivuilta: “Kirja osoittaakin, että vauvanruoan valmistaminen kotona on yllättävän helppoa, hauskaa ja edullista.”

  Hyvä hyvä! Tähän pitää tutustua. Kirjan rinnalle on tullut myös lupaava blogi. Meidän kirjamme ilmestyy vasta elokuussa, mutta sitten se tulee!

  PS. Oletteko muuten huomanneet, että Hesarin mielipidesivuilla oli tänään jo toinen sormiruokailuun rohkaiseva kirjoitus? Mahtavaa!